Volledig scherm
© Thinkstock

Eis vier jaar cel voor Bredanaar die tienerdochter zeven jaar misbruikte

BREDA - "Waarom deed mijn vader dit? Waarom beschermde mijn moeder mij niet?'' Na de slotzin van haar verklaring brak het inmiddels 23-jarige slachtoffer. Van haar elfde tot haar achttiende werd zij misbruikt door haar vader, de 54-jarige M.V. uit Breda.

Donderdag stond hij voor de rechter en hoorde het verhaal van zijn dochter daar gelaten aan.

De verdachte vertelde de rechter dat hij drie tot vier keer seks met zijn dochter zou hebben gehad. Daarnaast zou zij hem een keer hebben moeten aftrekken en heeft hij haar een paar maal onzedelijk betast. Omdat het al zo lang geleden is kon hij het zich niet goed herinneren.

De eerste keer dat het misbruik plaatsvond, was kort nadat de oma van het slachtoffer overleed en zij samen met haar vader oma's huis ging leeghalen. Ze besefte niet wat er gebeurde, voelde zich vies en had pijn. Daarna gebeurde het vaker, zei ze. Vaak 's ochtends als haar moeder al weg was en voordat zij zelf naar school moest. Als ze zich verzette kreeg ze klappen, zo vertelde ze.

Op haar achttiende verliet ze het ouderlijk huis. Uit angst hield zij het misbruik geheim. Tot ze na de geboorte van haar dochter vaak ruzie kreeg met haar vriend en ze in december 2015 alles wat haar is aangedaan aan hem vertelde. Kort daarop vertelde ze het haar schoonfamilie en haar tante. Twee maanden later werd haar vader aangehouden.

Officier van justitie Janne Kerkhofs eiste vier jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk met de maximale proeftijd van vijf jaar. De verdachte moet zich laten behandelen en begeleid gaan wonen. Ook eiste zij een contact- en locatieverbod. En een schadevergoeding voor het slachtoffer van 16.000 euro. Zij neemt in haar eis mee dat bij de vader een lichte verstandelijke beperking is vastgesteld. Hij is daardoor verminderd toerekeningsvatbaar. Hij is echter ook al eens veroordeeld voor misbruik van zijn stiefdochter.

Advocaat Ward Mouwen benadrukte in zijn pleidooi vooral dat contact in de toekomst voor zijn cliënt een reële mogelijkheid zou zijn. Ook met zijn stiefdochter zou hij inmiddels een goed contact hebben. Aan het eind liet de verdachte de rechter weten dat het hem speet. Zijn dochter keek hij niet aan.

Uitspraak op 8 september.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
786 stemmen