Volledig scherm
© Perry Roovers

Eis: Grad D. uit Breda 15 maanden de cel in voor pistool richten op agenten

BREDA – Officier van justitie Teuntje Gudde heeft donderdag in de rechtbank in Breda vijftien maanden cel geëist tegen Grad D. uit Breda. De woonwagenbewoner zou twee vuurwapens hebben gericht op leden van een arrestatieteam, in april van dit jaar.

D. had de wapens aangeschaft na een bedreiging aan zijn adres eerder dit jaar. Hij was twee mensen achterna gereden die hem hadden gevolgd. Daarop werd zijn auto beschoten. Via het Team Criminele Inlichtingen kwam die informatie bij de politie terecht. Een bewapend arrestatieteam stormde daarop de woning van D. op het woonwagenkamp aan de Pietersberg binnen. D. richtte toen twee pistolen op de agenten.

Hij werd daarop zelf neergeschoten. Het schietincident is door de Rijksrecherche onderzocht. De agenten kunnen volgens justitie een beroep doen op noodweer en zullen daarom niet worden vervolgd.

Volgens D. zelf was hij alleen maar met de vuurwapens in handen naar de voordeur gelopen toen hij ‘Politie’ hoorde schreeuwen. ,,Ik wist, door verhalen in de media, niet zeker of het wel echt politie was.’’ Pas toen hij een agent zag lopen, wist hij zeker dat het agenten waren. ,,Maar ze zeiden pas nadat ze zelf schoten dat ik mijn wapens moest laten vallen.’’

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen