Volledig scherm
© Thinkstock

Eis 4,5 jaar voor verdachte overval woning Oosterhout

BREDA / OOSTERHOUT - Tegen een 20-jarige man die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de gewapende overval op een woning aan de Zwaluwstraat in Oosterhout is 4,5 jaar onvoorwaardelijk geeist.

Twee mannen met bivakmutsen dringen op 27 november vorig jaar even voor half twaalf ’s middags het huis binnen, nadat open is gedaan. Een 18-jarig meisje en haar 17-jarige broer zijn alleen thuis. Eén van de overvallers bedreigd hen met een pistool.

De ander maakt een strooptocht door het huis. Ze verdwijnen met mobiele telefoons, playstations, horloges en sieraden. Eén verdachte stond gisteren terecht. Twee dagen na de overval deed de politie een inval in een woning van vrienden waar de verdachte op dat moment verbleef.

Op zijn kamer wordt een rugzak met een deel van de buit aangetroffen. Hij zegt aan iemand 780 euro te hebben betaald voor twee iPhones en sieraden.

Volgens zijn advocaat is er geen sprake van opzetheling omdat zijn cliënt niet wist dat het om gestolen waar ging.

En volgens de raadsman kan al helemaal niet worden bewezen dat de verdachte zelf bij de overval was betrokken. Officier Janne Kerkhofs eist 4,5 jaar onvoorwaardelijk.

Uitspraak: 20 september.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
610 stemmen