Volledig scherm
© Foto Rob de Haas - Mainstay Media Breda

Eis: 30 maanden cel voor overval op buschauffeuse in Breda

BREDA - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag 30 maanden cel geëist tegen de 47-jarige man voor een overval op een buschauffeuse op 11 mei in Breda. De verdachte ontkent en de advocaat vraagt vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs is.

De officier van justitie eist een onvoorwaardelijke celstraf. "Het was een overval van 30 seconden. Hier kan de verdachte wat mij betreft de komende 30 maanden aan denken. In de gevangenis", aldus de officier vrijdag tijdens de zitting. "Chauffeurs overvallen tijdens hun dienst is een ernstig feit. De impact is groot."

De overval werd op 11 mei rond 23.30 uur gepleegd op de Cornelis Florisstraat in de wijk Geeren. De dader nam een klein geldbedrag mee. De verdachte zou de stadsbus lijn 4 gewenkt hebben om te stoppen bij een halte waarna hij met een mes de chauffeuse van de stadsbus overviel.

De verdachte zegt dat hij wel een verleden heeft, maar al drie jaar op het rechte pad is. "Daar wil ik niet af." Zijn advocaat stelt grote vraagtekens bij de bewijsmiddelen. Hij spreekt van een puzzel die door de officier van justitie wordt dichtgegooid.

De ochtend na de overval onderbraken medewerkers van Arriva het werk. Arriva liet vervolgens weten dat het bedrijf extra veiligheidsmaatregelen neemt om de chauffeurs beter te beschermen.

De uitspraak is over twee weken.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
96 stemmen