Volledig scherm

Eis: 3 keer 18 jaar en 1 keer 19 jaar cel voor moord Gintas Macionis Huijbergen

BREDA/HUIJBERGEN – De vier mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Gintas Macionis op 22 februari 2014 moeten zeker achttien jaar de cel in. Bij een van hen gaat het om een eis van negentien jaar. Dat heeft officier van justitie Eveline Smale maandag geëist.

Smale eiste tegen zowel de twee schutters als tegen de twee regelaars dezelfde straf. Volgens de officier zijn ze allemaal in onmisbare schakel geweest in het plan om de wietcrimineel van het leven te beroven. Die moest dood, volgens justitie, vanwege ruzie met de Bergse wietcrimineel Miloud B., al is er nooit bewijs gevonden voor de opdracht.

Macionis werd doodgeschoten op de oprit van zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen. Het Openbaar Ministerie schetste tijdens het requisitoir maandag in een uitgebreide film hoe minutieus de moord is voorbereid. Er zijn al vanaf 11 februari verschillende verkenningsritten uitgevoerd en eigenlijk zou Macionis een dag eerder al zijn vermoord, als hij die dag was thuisgekomen. De twee Bosnische hitmen stonden toen namelijk al gewapend te wachten bij de woning.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
283 stemmen