Volledig scherm
© Thinkstock

Eis 18 maanden cel tegen verdachte woningoverval op Oosterhouter (81)

BREDA / OOSTERHOUT - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden jeugdgevangenis tegen één van de drie verdachten van de brute woningoverval op een 81-jarige man in Oosterhout.

Daarvan zijn zes maanden voorwaardelijk. Deze J-P. H. was ten tijde van de overval op 2 maart van dit jaar net achttien. Hij verbleef in jeugdinstelling Lievenshove in Oosterhout. Hij liep nog in de proeftijd van een ander misdrijf.

De andere twee verdachten zijn nog jonger: 16 en 15. Zij moeten in het najaar voorkomen: de 16-jarige H. el B. Hij werd daags na de overval in zijn kraag gevat. En zijn neefje, de 15-jarige O. el B., ook uit Oosterhout, die op 10 maart tegen de lamp liep.

Bij de overval op klaarlichte dag werd de bejaarde man meermaals met een pistool tegen het hoofd geslagen en met de dood bedreigd. Hij was op dat moment alleen thuis.

De buit bestond uit sieraden en de daders pinden met de afhandig gemaakt bankpassen direct na de overval duizend euro. Het slachtoffer werd zelfs ontdaan van zijn eigen gouden ring.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen