Volledig scherm
Klopjacht op zwaarbewapende criminelen die uit Breda vluchtten. © SQ Vision

Eis 18 jaar voor schieten op agenten na plofkraak in Breda

BREDA - Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van achttien jaar geëist tegen de 32-jarige Nederlander Nabil S. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

S. was volgens het openbaar ministerie betrokken bij een schietpartij op agenten in februari 2015. Dat gebeurde nadat deplofkraak gepleegd was op een bankautomaat van ING in Breda. De man heeft via zijn advocaat verzet aangetekend tegen eeneerdere veroordeling tot achttien jaar gevangenisstraf. Hijis voortvluchtig. De Nederlandse politie zette destijds de achtervolging na de plofkraak.

Kalasjnikovs
Via de E19 vluchtten de daders naar Antwerpen. De Nederlandse politie kreeg bij de achtervolging hulp van de plaatselijke politie. Op de Ring in Antwerpen enop de E34 in Turnhout namen de plofkrakers de achtervolgers onder vuurmet kalasjnikovs. De banden van devluchtauto raaktenuiteindelijk lek toen de wagen overeen spijkermat reed. Na afloop van deklopjacht werden drie verdachten in de buurt opgepakt. De politie ging er aanvankelijk van uit dat daarmee alle verdachten ingerekend waren.

Vrijspraak
Laterwerd ook DNA van Nabil S. aangetroffen op een sigarettenpeuk enop een bivakmuts.Zijn advocaat vraagt nu de vrijspraak. Volgens hem is het aangetroffen DNA geen bewijs dat S.op het moment van de schietpartij in de auto zat. De uitspraak van de rechtbank volgtop 16 november.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen