Volledig scherm
Tussen de woningen van het Couveringe Park liggen braakliggende gronden. © Majda Ouhajji

Eindelijk schot in Couveringe Park in Steenbergen

STEENBERGEN - Er komen zeven nieuwe woningen in nieuwbouwwijk Couveringe Park. Dat heeft bouwbedrijf Aan de Stegge uit Roosendaal deze week bekendgemaakt aan omwonenden.

Voor hen is het een grote opluchting dat er eindelijk schot komt in het project. Dat heeft jarenlang stilgelegen.
„Het is heel positief nieuws”, zegt ook bestuurder Erik Donker van het bouwbedrijf. „We houden nog wel een kleine slag om de arm, omdat we met een paar betrokkenen alleen een mondelinge overeenkomst hebben, maar we gaan er vanuit dat het rond komt.”
Op het terrein komen zes twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaand huis. De bedoeling is dat de woningen in oktober in de verkoop gaan. Wanneer vervolgens de schop in de grond gaat om te bouwen, is nog niet bekend. „Dat kan zodra 75 procent verkocht is”, zegt Donker.

Couveringe Park is een ambitieus project dat in 2010 is gestart na de sloop van de oude Enka-fabriek in Steenbergen. Op het terrein moesten 83 woningen komen, een gezondheidscentrum en een complex voor ouderen. Het project is een initiatief van Aan de Stegge en woningcorporatie WSG uit Geertruidenberg. Doordat die laatste in financiële problemen kwam, is het project vastgelopen.Van de 83 geplande huizen zijn daardoor slechts 32 opgeleverd. Dat is goed te zien op het terrein. Tussen de nieuwe woningen ligt braakligend grond, afgebakend met hekken. 

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
466 stemmen