Volledig scherm
Als gevolg van de zandafgravingen in Groeve Boudewijn is goed zichtbaar geworden hoe de Brabantse Wal is ontstaan. Binnenkort wordt duidelijk of de plek behouden blijft. foto archief bn destem

Eindelijk bestemmingsplan in aantocht voor 32 woningen op grond Groeve Boudewijn

OSSENDRECHT - Er komt een woongebied met maximaal 32 woningen op de locatie Groeve Boudewijn in Ossendrecht. Dat is een van de punten in het te ontwikkelen bestemmingsplan waartoe het college van B&W heeft besloten.

Dat wil nog niet meteen zeggen dat ze er ook daadwerkelijk komen. Woordvoerder Jan Prop houdt een slag om de arm: "Het is nog maar een plan. Maar we zijn al wel een stap verder."

Het besluit van de gemeente houdt in dat er geen vakantiewoningen komen, zoals eerder een van de opties was.

Opwaardering
De herontwikkeling van het gebied omvat een opwaardering van en investering in het aanwezige natuurgebied en de realisatie van een tweetal bouwfuncties. Ten eerste gaat het om een bestemming voor vervangende nieuwbouw op de locatie Dennenheuvel en ten tweede om een woongebied met de directe bestemming wonen op een deel van het voormalige fabrieksterrein.

De gemeente Woensdrecht en eigenaar Vestia zijn het nu eens geworden over de omvang van dit woongebied.

Met het oog op de totstandkoming van een nieuw bestemmingsplan gaan gemeente, woningcorporatie Vestia en Natuurmonumenten binnenkort een samenwerkingsovereenkomst tekenen.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
812 stemmen