Volledig scherm
Drukte bij knooppunt Hooipolder.

Einde files bij Hooipolder in zicht, kost wel 10 miljoen euro (video)

RAAMSDONKSVEER - Knooppunt Hooipolder krijgt vanaf 2019 drie rijstroken per richting. Althans, als het aan de provincie Noord-Brabant en gemeenten Waalwijk, Geertruidenberg en Breda ligt. Daarnaast kan het verkeer vanuit Utrecht naar Zonzeel verkeerslichtvrij rechtsaf.

Dat staat in het plan dat de provincie en gemeenten donderdagmiddag presenteerden. Het plan kost 10 miljoen en moet tot 2030 alle files oplossen. Provinciebestuurder Christophe van der Maat hoopt dat het ministerie een deel betaalt, Brabant draagt zelf ook bij.

De plannen van provincie en gemeenten zijn een toevoeging op de al bestaande opknapbeurt van Hooipolder bij Raamsdonksveer. Het ministerie gaat al vanaf 2019 aan de slag met een verbindingsboog tussen A59 en A27, die het verkeer moet ontlasten.

Om het sluipverkeer uit de kernen Waspik en Raamsdonk terug te dringen, wordt een parallelweg aangelegd langs de A59. Deze nieuwe weg begint ter hoogte van afslag 35 bij Waspik en gaat tot aan Raamsdonk. Waar deze route moet komen, daar hebben provincie en gemeenten nog niet over nagedacht.

Ondanks dit plan blijven provincie en gemeenten de ambitie voor een volwaardig Hooipolder, geheel zonder verkeerslichten dus, nastreven.

Bekijk hier het plan.

Gedeputeerde @cavandermaat over betere oplossing knooppunt #Hooipolder Lees meer op https://t.co/d9h6ZUefQR pic.twitter.com/p7vdTw6jU6 — Prov. Noord-Brabant (@Brabant) April 7, 2016

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1176 stemmen