Volledig scherm
© ANP

Einde dreigt voor stichting School's Cool in Breda

BREDA - "Dramatisch", noemt Henriëtte Martens-Ankone de ontwikkelingen. Negen jaar lang ontving School's Cool subsidie. Deze maand werd besloten dat dit het laatste jaar was dat de stichting het geld ontvangt. "We hadden dit niet verwacht", zegt de directrice.

School's Cool helpt jaarlijks zo'n honderd kwetsbare kinderen tussen de 12 en 18 jaar die moeite hebben met leren. De stichting werkt samen een vijftigtal basisscholen en twintig middelbare scholen in Breda, Etten-Leur en omringende steden.

In een traject van één tot twee jaar begeleidt een vrijwilliger één keer in de week een leerling thuis met diens schoolse zaken. Op die manier krijgen ook de kinderen die niet in aanmerking komen voor professionele begeleiding hulp.

Dat is voor de kinderen een steun in de rug bij hun schoolprestaties. "Als de hulp verdwijnt is het risico groot dat de leerlingen afglijden naar een te laag schooltype, dat ze gaan spijbelen of dat ze schoolverlaters worden", stelt de directrice van de stichting.

Op dit moment voert de stichting gesprekken met de gemeente en de scholen. Het is een laatste redmiddel om de stichting te laten voortbestaan. Er werken zeven mensen en zo'n honderd vrijwillige mentoren.

"In oktober moeten we de knoop doorhakken."

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
444 stemmen