Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Eigenaar van afgebrand BankstelXL in Breda eist geld van verzekeraar

BREDA - Eigenaar Joost van Dijk van de afgebrande meubelwinkel BankstelXL op de woonboulevard in Breda heeft een kort geding aangespannen tegen Nationale Nederlanden. Van Dijk had een brandverzekering bij de verzekeraar afgesloten, maar die wil tot op heden geen voorschot op de geleden schade uitkeren. Nationale Nederlanden weigert omdat er nog diverse onderzoeken naar de oorzaak van de brand lopen.

Behalve dat van de politie, huurde ook Nationale Nederlanden en nog een tweede verzekeraar een gespecialiseerd bureau in om die oorzaak te achterhalen. De politie die met tien rechercheurs op de zaak zit, gaf enkele weken geleden al aan dat de brand was aangestoken.

Van Dijk voelt de hete adem van tientallen klanten in zijn nek die bij hem in de winkel een aanbetaling deden voor een bank, oplopend tot soms wel 4.000 euro, en nu hun geld terugeisen. Bovendien zeggen ook meubelfabrikanten nog geld van hem tegoed te hebben omdat Van Dijk bestelde banken niet betaalde.

De 39-jarige Tilburgse ondernemer zegt echter niet te kunnen betalen omdat zijn verzekering niet over de brug komt. „Ik zou dolgraag willen, maar als er niet wordt uitgekeerd, kan ik gewoon niets.”

Daarom dat kort geding, zegt Van Dijk, die naar eigen zeggen Nationale Nederlanden diverse malen om een voorschot vroeg maar telkens nul op het rekest kreeg. Volgens Nationale Nederlanden wordt pas besloten of Van Dijk een voorschot krijgt als het onderzoek naar de brand bij BankstelXL is afgerond. Het kort geding dient op 13 oktober bij de rechtbank in Den Haag.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen