Volledig scherm
© Perry Roovers

Eigenaar Sofa Nova: 'Schade brand Woonboulevard Breda loopt in de tonnen, zo niet een miljoen euro'

BREDA - Bij daglicht is te zien hoe groot de schade aan de Woonboulevard in Breda is na de grote brand die woedde in de nacht van woensdag op donderdag. 

Terwijl de smeulende resten knisperen in de eerste ochtendzon wordt zichtbaar welke schade het vuur heeft aangericht. Ruiten zijn kapot, muren zijn zwartgeblakerd en binnen is het interieur van de winkels volledig vernield.

Eser Sarikcioglu en zijn vrouw, eigenaren van Sofa Nova  zitten er verslagen bij. Twee jaar geleden begonnen ze de woonwinkel. Hij hoorde pas om 04.00 uur van de brand, waarna ze meteen van Tilburg naar Breda reden. "Alles is weg, kapot. Er is niks meer. Ik schat de schade op tonnen, als het niet tot tegen het miljoen loopt. Klanten die bij ons wat besteld hebben, krijgen gewoon geleverd. Dit was alleen de showroom, de bestelling worden vanuit een magazijn elders geleverd."

Vuur kan nog oplaaien
De brandweer meldt dat deze smeulende resten mogelijk kunnen aanwakkeren, in het geval dat rookoverlast geeft grijpt de brandweer meteen in. 

De brandweer gaf rond 6.45 uur het sein brand meester voor de brand, die woensdagavond laat ontstond. Er vielen geen gewonden. 

Woonboulevard open
De Woonboulevard in Breda is vandaag (donderdag) gewoon weer open. Alleen het gedeelte waar de brand heeft gewoed, is afgesloten.

Volledig scherm
© Perry Roovers
Volledig scherm
© Perry Roovers

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
217 stemmen