Volledig scherm
RBC © Archief BN DeStem

Eigenaar Herstaco-stadion Roosendaal dwingt RBC te betalen

ROOSENDAAL - Eigenaar Paul Hermsen van het Herstaco-stadion in Roosendaal gaat over tot incasso om huurder RBC te dwingen de achterstallige huur te betalen.  

Hermsen verwacht 5.850 euro aan huur voor deze maand plus 4.000 euro van vorig seizoen. Sinds maandag mag RBC het stadion niet meer in. Alleen in het weekeinde, dan kunnen de geplande wedstrijden doorgaan. Over een verlenging van het contract voor komend seizoen valt met Hermsen niet meer te praten.


Hij zegt een aantal opties te hebben voor het stadion, waarin ook het Voetbal Experience is gevestigd. „Ik kan het verkopen aan een Chinese partij met interesse in voetbalstadions, ombouwen tot woongelegenheden. Ik kan het Voetbal Experience uitbreiden tot een voetbalpretpark of slopen voor een opslag van stalen buizen van Herstaco”, zegt Hermsen.


Voor hem staat vast dat RBC niet in staat is de 10.000 euro op te hoesten. En al helemaal niet in staat is een garantie af te geven voor de rest van het seizoen.”


De voetbalclub zegt bereid te zijn 5.850 euro te betalen en een garantstelling te hebben voor de rest van dit seizoen. Op de website laat de club weten twee keer een voorstel te hebben gedaan aan de stadioneigenaar, die deze voorstellen vervolgens zou hebben afgewezen. Paul Hermsen wil het hele bedrag terug.

Lees woensdag meer hierover in BN DeStem.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
115 stemmen