Volledig scherm
© André Augustijn

Eigenaar afgebrande loods Bergen op Zoom: 'Er is ongeveer 100 vierkante meter afgebrand'

BERGEN OP ZOOM - Paul van de Watering overziet daags na de brand het terrein met daarop de loods die maandagavond afbrandde. Zo’n 1.600 hoverboards gingen daarbij in vlammen op.

Van de Watering, van het gelijknamige houtbewerkingsbedrijf, is eigenaar van het pand aan Parallelweg 106 maar kan het terrein niet op omdat het is afgesloten met politielint. Bij de brand is asbest vrijgekomen; het terrein moet eerst worden onderzocht.

„Er is ongeveer 100 vierkante meter afgebrand”, zegt de getroffen ondernemer. „Ik was voor in de tuin aan het werk en zag rook. Toen ik naar achteren liep zag ik dat het de loods was. Ik pakte een brandblusser, maar daarvoor was de brand al te groot.”

Van de Watering verhuurt de loods omdat hij die niet meer nodig heeft voor zijn houtbewerkingsbedrijf dat aan de andere kant van het terrein zit. „Er staan caravans en campers, er zit een bedrijf in dat tuinmeubels maakt van steigerhout en een paar klusbedrijfjes. In het gedeelte dat is afgebrand lagen die hoverboards opgeslagen. Gelukkig ben ik verzekerd, want opruimkosten en kosten voor asbestverwijdering zijn flink.”

Lees het hele verhaal woensdag in BN DeStem

Volledig scherm
De restanten van de loods de dag na de brand. Het terrein is afgesloten omdat bij de brand asbest is vrijgekomen. © Ine Cup
Volledig scherm
© André Augustijn
Volledig scherm
Foto Thymen Stolk fotografie

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
626 stemmen