Volledig scherm
ANP

Efteling: nauw contact met inlichtingendiensten na mogelijke IS-dreiging

KAATSHEUVEL - De Efteling staat in nauw contact met de inlichtingendiensten omtrent de dreiging rond een mogelijke IS-aanslag in het attractiepark.

Dat heeft het park donderdagochtend laten weten in een verklaring: 'Wij kunnen ons voorstellen dat dit nieuws voor onrust zorgt. Het dreigingsniveau is naar aanleiding van dit nieuws niet aangepast. De overheid bepaalt het dreigingsniveau in Nederland en informeert de Efteling en andere partijen proactief als dat nodig is. De overheid heeft geen noodzaak gezien om het dreigingsniveau aan te passen en destijds extra maatregelen te treffen. Uiteraard zijn we in de Efteling altijd alert op opvallende of afwijkende zaken. Er is gelukkig veel sociale controle, waardoor die alertheid een natuurlijke bodem kent.'

De politie pakte in juni een vrouw uit de gemeente Werkendam op, die sympathiseerde met IS. Zij zou samen met anderen plannen hebben om een aanslag bij de Efteling te plegen.

De 25-jarige vrouw wilde afreizen naar Syrië. Daar zou ze trouwen met een IS-strijder. Maar ze werd aangehouden. In haar mobiele telefoon vond de politie berichten over IS-strijders die op weg waren naar Nederland en België om aanslagen te plegen. Dat bleek uit onderzoek van deze krant.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
566 stemmen