Volledig scherm
Eerste Waterbuffeltje geboren in Biesbosch © @Rijkswaterstaat

Eerste waterbuffeltje geboren in Biesbosch

NOORDWAARD - Het eerste waterbuffeltje is donderdagmorgen geboren in de Noordwaard in de Biesbosch. De geboorte is voorspoedig verlopen en het kleintje loopt al vrolijk rond.

Voor haar eerste bevalling had de waterbuffelmoeder een mooie plek vlak langs de Bandijk, op een groot eiland uitgezocht. Hier is ze samen met een deel van de kudde en haar pasgeboren kleintje.

Bezoekers van de Biesbosch kunnen het kalfje hier niet van dichtbij bekijken. Waterbuffelmoeders zijn gesteld op hun privacy. Afstand houden, minimaal 50 m, is aangeraden door Rijkswaterstaat.

Voor de waterbuffel is het niet de eerste keer dat ze een bevalling meemaakt. Het is al een ouder en ervaren dier. Eén van haar volwassen dochters maakt ook deel uit van de kudde in de Noordwaard.

Het is nog niet bekend of het pasgeboren kalf een koetje of een stierkalf is.

De Schotse Hooglanders in de Noordwaard gingen de waterbuffels al voor en kregen twee kalfjes. Bij de Konikpaarden zijn maar liefst 4 veulentjes geboren sinds hun introductie in april.

De grote grazers zijn begin dit jaar ingezet om het gebied open te houden. De Konikpaarden en Schotse Hooglanders grazen op de droge delen, terwijl de waterbuffels ook graag op zoek gaan naar riet in de nattere zones.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
112 stemmen