Volledig scherm
Deelnemers van de Poké Tour in Breda © Else Loof

Eerste Poké Tour in Breda: ‘Mijn moeder doet het ook’

BREDA - In Breda werd gisteravond de eerste Poké Tour gehouden. Daar kwamen 25 Pokémontrainers op af. 

Zelf omschrijven ze het als een Pokémonkroegentocht, maar café De Dunne in de Bredase Schoolstraat hield gisteravond de eerste Poké Tour Breda. Zo’n 25 jongelui verzamelden zich bij de kleine kroeg om van daaruit te beginnen aan... ja, wat eigenlijk?
Die 25 hadden er makkelijk 600 kunnen zijn, want in en rond de binnenstad zie je de laatste dagen veel groepjes jongvolwassenen - pakweg tussen de 20 en 30 jaar - starend op hun mobieltje door de stad lopen. Noem het een rage, noem het een hype; het is in elk geval het gesprek van de dag.

Het spel Pokémon Go, geënt op de Japanse stripfiguurtjes op de spelcomputer en tv van zo’n vijftien jaar geleden. Ze zijn helemaal terug, en nu als augmented reality game. Groot voordeel: het is de enige game die je niet speelt als het regent, want je moet ervoor naar buiten. Doel is om zo veel mogelijk Pokémonfiguurtjes te vangen. Ze kunnen overal zijn; op de Grote Kerk, in kroegen en winkels, bij mensen thuis, in het park.

De Bredase vrienden Liam O’Reilly (19) en Lothar van Spaandonk (20) doen mee met de tocht. „Het is vooral nostalgie. Ik speelde het vroeger op de game-boy, ik keek het op tv en ik verzamelde de kaartjes”, zegt O’Reilly. „Dat maakt het leuk om het nu weer te spelen. Mijn moeder doet het overigens ook, zij het niet zo fanatiek als ik.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag. 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen