Volledig scherm
Annie Veraart verhuist vandaag naar het Parkinsonhuys. Haar man Rinus wordt daar vrijwilliger. foto frank timmers

Eerste Parkinsonhuys Roosendaal trots van Groenhuysen

ROOSENDAAL - Met elf andere bewoners verhuist Annie Veraart woensdag naar het Parkinsonhuys bij Wiekendael in Roosendaal. "Ik heb zelf de kamer uitgezocht", lacht ze, want ze weet dat alle kamers hetzelfde zijn. Annie Veraart kan de ziekte van Parkinson hebben, gek is ze niet. Haar man Rinus lacht mee.

Hij is zorgzaam voor zijn vrouw en als vrijwilliger ook voor de andere bewoners van het eerste parkinsonhuis van Nederland. Het biedt na de zomervakantie zorg aan 24 patiënten met dezelfde ziekte en dat is bijzonder, een tweede op het gebied van Parkinson is er in Nederland niet.

Specialist Ouderengeneeskunde Danny Hommel is trots op zijn werkgever Groenhuysen dat die de nek uitstak om het Parkinsonhuys te bouwen. Hommel doet onderzoek naar de ziekte en denkt dat er nog veel aan kwaliteit te winnen valt door de ziekte als een specialisatie te benaderen.

"Patiënten in de late fase van deze ziekte komen doorgaans in een verpleeghuis terecht waar hard gewerkt wordt, maar waar de specialistische zorg ontbreekt. Voor de kwaliteit van leven geven de patiënten het punt 3,5. Ons doel is dat omhoog te brengen."

Volgens Hommel kan dat. Onder meer met personeel dat gespecialiseerd is in Parkinson.

Lees meer over het Parkinsonhuys in BN DeStem van woensdag

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
497 stemmen