Volledig scherm
Het moderne complex van Cinema Kiek in de Pot komt ten zuiden van De Zeeland te liggen, langs een waterpartij.

Eerste paal nieuwe bioscoop in Bergen op Zoom geslagen

BERGEN OP ZOOM - Over pakweg een jaar kunnen filmliefhebbers terecht in het nieuwe bioscoopcomplex in Bergen op Zoom van de familie Lambregts. Deze week is bij De Zeeland de eerste paal geslagen van Cinema Kiek in de Pot, dat achthonderd tot 850 bioscoopstoelen krijgt.


„Vorige week is het terrein bouwrijp gemaakt en deze week is de eerste paal geslagen en zijn we met het heien begonnen”, zegt Carlo Lambregts.

„Eigenlijk had het werk al twee weken geleden moeten beginnen, maar door kleine tegenvallers lukte dat niet.”

​Lees meer in BN DeStem van donderdag.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen