Volledig scherm
Aftrap Dongen - Quick '20

Eerste driepunter Dongen na 2-1 zege op Quick'20

DONGEN- De eerste zege is binnen in de derde divisie voor Dongen. In een spannend duel klopte de thuisploeg Quick'20 met 2-1.

De bezoekers startten wat beter aan het duel dan de thuisploeg. Met enkele gevaarlijke aanvallen sneden de aanvallers van Quick'20 regelmatig door de Dongense defensie heen. In minuut 17 leverde dit de gasten een verdiende treffer op. Giovanni Henskens vloerde toen een aanvaller binnen het zestienmetergebied en Rens van Benthem benutte de daaropvolgende strafschop. 0-1.

Dongen knokte zich hierna terug in het duel. Het team zocht steeds meer de aanval en kwam in de 32e minuut op gelijke hoogte. Tom Kolkert fopte toen met een schijnbeweging de defensie van Quick, waarna hij de bal van dichtbij voorbij keeper Felix van Berkel schoof. 1-1.

Na de rust startte Dongen goed. In de 46e minuut was Jorik Mijnhijmer dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman van Quick'20. In de 66e minuut viel dan toch de verdiende Dongense treffer. Mijnhijmer legde de bal vanaf links perfect klaar voor Remon Koenen, die de bal bij de tweede paal binnenliep. 2-1.

In de slotfase bleven 'De Kanaries' koel tijdens een slotoffensief van de gasten. Keeper Jordy Zielschot verrichte een aantal goede reddingen en zijn verdedigers stonden telkens op de goede plaats om aanvallen onschadelijk te maken.

,,Na de 3-1 nederlaag van vorige week is dit een opsteker'', aldus Dongen-coach Ron Timmers. ,,We hebben de punten verdiend, want we speelden een prima pot", sprak hij na afloop.

Volledig scherm
Paul van Zon was gisteren opnieuw belangrijk bij de 2-1-winst van Dongen. foto Ramon Mangold/Pix4Profs

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen