Volledig scherm
De deelnemers aan parkour oefenen voor de demonstratie die ze vrijdag bij de opening houden. foto Edwin Wiekens/pix4profs

Eerste Brabantse parkourpark opent vrijdag

BREDA - Of hij even op een muurtje wil staan, vraagt de fotograaf. "Nou uh... liever niet", antwoordt de 18-jarige Koen Arts. "Ik heb hoogtevrees." 

De wildste stunts haalt de Bredanaar uit. Sprongen van muurtje naar stang en omgekeerd. Het nieuwe parkourpark dat vrijdag op Pier15 opent is ervoor gemaakt.

'Traceur', zo heet een beoefenaar van de sport. Maar hoogtevrees, da's dan niet echt handig, toch? Valt mee hoor, zegt Cas van Boxtel (18). "Bij parkour bepaal je je eigen beweging en richting. Het gaat erom dat je jezelf ontwikkelt. Het is de minst gevaarlijke sport die er is. Je kiest er zelf voor hoe technisch of gevaarlijk je een beweging maakt."

Cas is een van de initiatiefnemers van het nieuwe parkourpark, het eerste in Brabant. En dat was hier nodig ook, meent Sepp den Hollander (25). "In Breda zijn weinig trainingsspots. Voor parkour moeten veel verschillende obstakels dicht bij elkaar staan. Dat is in de stad amper te vinden."

Lees woensdag meer over het parkourpark in BN DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
622 stemmen