Volledig scherm

Eerste 250.000 in spaarpot ontsluiting Tolberg Roosendaal

ROOSENDAAL - Met het vullen van een spaarpot voor de ontsluiting van de Roosendaalse wijk Tolberg is donderdagavond een bescheiden begin gemaakt. De gemeenteraad koos er voor om de eerste 250.000 euro opzij te zetten.

Het CDA diende hiervoor een amendement in dat alleen door de SP en Nieuwe Democraten niet werd gesteund. Deze 250.000 euro gaat door het besluit niet in de algemene reserve, maar is voor dit speciale doel bestemd.

Het is een bescheiden begin van de spaarpot. Wethouder Cees Lok heeft eerder aangegeven dat de ontsluiting van de wijk 11 tot 13 miljoen euro kan kosten. De gemeenteraad koppelde gisteravond aan de eerste duit in de spaarpot de voorwaarde dat er een plan van aanpak moet komen, gebaseerd op eerdere haalbaarheidsstudies over dit plan.

Lees vrijdag het hele verhaal in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
700 stemmen