Volledig scherm
perioden met fraai herfstweer op zaterdagmiddag in zuidoost Brabant met veel zon en vriendelijke stapelwolken © ben saanen

Eerst nog wat zon, later komt vorst aan de grond in zicht

ETTEN-LEUR Na een nacht dat het vrijwel overal droog blijft kan lokaal nevel of mist ontstaan. Dinsdag schijnt de zon flink, maar vooral in het zuiden zijn er eerst ook wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt 16 of 17 graden. Dat meldt Weerplaza.

De oostelijke wind waait met 3 tot 5 Bft, op de Wadden soms met 6 Bft. Woensdag is het zonnig en wordt het 14 of 15 graden. Later in de week neemt de bewolking waarschijnlijk weer toe. 

Siberië
Het contrast kan bijna niet groter. Na de extreem warme septembermaand met bijna dagelijks aanvoer van lucht uit de subtropen, krijgen we de komende dagen te maken met lucht afkomstig vanuit Siberië en het Noordpoolgebied, aldus Weerplaza.nl.

De kou levert in Oostenrijk sneeuw op. In Nederland barst de winter niet los, maar voor het eerst sinds lange tijd komt de temperatuur wel onder de normale waarde voor de tijd van het jaar. Bovendien neemt de kans op vorst aan de grond toe.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
652 stemmen