Volledig scherm
JEUGDRONDE HINDERNIS ROOSENDAAL

Een week Nationale Jeugdronde Roosendaal, alsof het de Tour de France zelf is

ROOSENDAAL - Een fiets, dertig euro inschrijfgeld en goede zin. Meer is er niet nodig om te kunnen deelnemen aan de Nationale Jeugdronde die vanaf dinsdag voor de 33e keer in en rondom Roosendaal wordt verreden.

Een bijna volle week hebben kinderen plezier, opnieuw zijn er 430 ingeschreven, verdeeld over 33 ploegen. "Het was dit jaar meer dan voorheen lastig om de ploegen vol te krijgen. We zijn wachtlijsten gewend. De vakantie is dit jaar laat", zoekt Susanne van Hooff van de pr-afdeling een verklaring. Zij is als oud-deelnemer blijven hangen aan het evenement. "Heel veel vrijwilligers hebben zelf als kind meegedaan. Ze worden ploegleider, rondemiss of komen net als ik in de organisatie terecht. Wie eenmaal in de familie van de Jeugdronde zit, gaat er niet snel meer uit."

De Jeugdronde bestaat uit een proloog, ploegentijdrit, achtervolging, veldrit en vier etappes. Omdat het niet alleen gaat om wie de snelste is, zijn er ook andere onderdelen waarmee gescoord wordt, zoals het verkeersdoolhof, de behendigheidsrit en het hinderniscriterium. "Het klassement wordt dan steeds overhoop gegooid waardoor het tot het laatste moment spannend blijft. De ontknoping is écht pas op zondag", weet Van Hooff.

Lees maandag meer in BN DeStem.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen