Volledig scherm
Ter voorbereiding kampeerden de studenten in Prinsenbeek. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Een reis om de wereld in 80 dagen met een elektrische motor

PRINSENBEEK - STORM Pulse is de eerste, volledig elektrisch aangedreven motor die op één acculading 380 kilometer kan afleggen. Hij is ontworpen door 23 studenten van de TU Eindhoven. Die vertrekken er 14 augustus mee voor een duurzame reis om de wereld in tachtig dagen, oftewel de STORM World Tour. Ter voorbereiding van deze 28.000 kilometer lange tocht kampeerden ze voor teambuilding afgelopen weekend op een weiland in de Prinsenbeekse polder.

Dat is volgens teamlid Maartje Verhoek, afkomstig uit Prinsenbeek, onder meer om onder primitieve omstandigheden de veiligheid tijdens de tocht te bespreken en praktijkoefeningen te doen. Bij hun reis door landen als Iran, Turkmenistan, Kazachstan en China is het zaak goed op de hoogte te zijn van de gewoontes.

Veiligheidsexpert Jan Visser, eveneens uit het dorp, begeleidt het project en zette in de polder wat omstandigheden in scène. Een auto in de sloot of iemand kwijt, wat te doen? Maar ook voedsel, leiderschap en beweging na dagelijks tien uur in de auto passeren de revue.

Lees maandag meer in BN DeStem

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
852 stemmen