Volledig scherm
© DG

Eén op tien fietspaden in de gemeente Bergen op Zoom is slecht

BERGEN OP ZOOM - Tien procent van de fietspaden in Bergen op Zoom verkeert in een slechte staat. Dat blijkt uit een door de gemeente uitgevoerde inspectie.

Op het stadskantoor zijn ze niet geschrokken van de uitkomsten, zegt woordvoerder Bregje Schouteren. "De gemiddelde kwaliteit van de fietspaden voldoet ruim aan de met de gemeenteraad gemaakte afspraken."

Voor de Beeklaan in Halsteren, het Prebendepad in Meilust en het Zomerlustpad in het Oscar van Hemelpark staat nog dit jaar groot onderhoud gepland. De fietspaden langs Lepelstraatseweg, Schansbaan, Wouwseweg en het Zeldijkepad komen dit jaar aan de beurt voor klein onderhoud.

Dat één op de tien fietspaden in de gemeente niet deugt moet volgens Schouteren gerelativeerd worden. ,,Vaak gaat het maar om een beperkt deel."

De inspectie heeft geleid tot een meerjarenplan waarin precies is vastgelegd wanneer fietspaden worden aangepakt. Die planning is niet meer dan een indicatie. "Als er gevaarlijke situaties dreigen te ontstaan, grijpen we direct in."

De gemeente combineert het onderhoud aan de fietspaden zoveel mogelijk met grootschalige projecten. Samen met de overige infrastructuur wordt dan meteen ook het fietspad vernieuwd. 

Lees woensdag meer over de fietspaden in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen