Volledig scherm
Frans Bauer heeft het zichtbaar naar zijn zin in Breda-Noord. foto Johan Wouters/Pix4Profs

'Een onvervalste Bauer-dijenkletser' in Breda

BREDA - Het centrale plein van winkelcentrum Moerwijk in de Hoge Vucht in Breda stond zaterdagmiddag volgepakt met fans van Frans Bauer. De zanger uit Fijnaart kwam er voor een signeersessie en de presentatie van zijn nieuwe cd.

Maar hij kwam toch vooral om te doen wat hij het liefste doet: optreden op een podium voor een grote schare enthousiaste fans.

Een paar uurtjes voordat Bauer het podium betrad, zong Driekes Hoekstra een paar nummers. De jonge Bredase volkszanger, in 2015 winnaar van de André Hazes-zoektocht Bloed, zweet en tranen op televisie, mist voorlopig de uitstraling en het enthousiasme van Bauer, maar hij was in ieder geval eerlijk: "Ik ben hier vooral om mijn nieuwe single te promoten", vertrouwde hij zijn fans toe.

Nee, dan Frans Bauer. Vanaf het moment dat hij op een podium staat, pakt hij het publiek in. Met zelfspot ook: "De haters zullen wel zeggen 'wat een slechte muziek', maar ik word er vrolijk van!"

Enthousiast loopt hij op de vloer heen en weer, ondertussen makkelijk contact makend met de fans, en goed aanvoelend waar iedereen voor komt: "Hier komt weer een onvervalste Frans Bauer-dijenkletser!"

Om zijn Bella Italia te besluiten met de welgemeende uitroep 'hatseflats!' Er staat toch zeker een duizend man op het plein. En het moet gezegd: ze worden allemaal vrolijk van de muziek van de Fijnaartse volkszanger.

Maar de vrolijkste Frans van allemaal heet zaterdagmiddag Bauer. Als je zo veel aanstekelijke lol hebt in je werk, dan kun je dat waarschijnlijk geen werk meer noemen.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
461 stemmen