Volledig scherm
1966: Ajacied Johan Cruijff springt over Spartaan Theo Laseroms.

Een kwart eeuw na de dood van Theo Laseroms, De Tank uit Roosendaal

ROOSENDAAL- Op De dag dat in Rotterdam Feyenoord voor het eerst in acht jaar weer eens een beker omhoog kan houden, is het precies 25 jaar geleden dat Theo Laseroms overleed.

Op 25 april 1991 kwam in Zwolle een onverwacht einde aan het leven van Theo ‘De Tank’, die begin jaren zeventig met zijn maat Rinus Israël furore maakte als centrale verdediger in het Feyenoord-elftal dat onder meer kampioen werd en Europa Cup I en de wereldbeker won.

Laseroms werd geboren in Roosendaal en speelde naast Feyenoord ook voor RBC, maar speelde de meeste competitiewedstrijden in dienst van NAC. Tussen 1958 en 1963 kwam hij aan de Beatrixstraat tot 129 duels. Tussen zijn dienstverband in Breda en Rotterdam zat een periode bij Sparta en een mislukt avontuur in de Verenigde Staten.

Toen Feyenoord hem binnenhaalde vroegen veel fans zich af wat ze met de onverzettelijke maar ogenschijnlijk beperkte verdediger aanmoesten. Onterecht: Laseroms paste als noeste werker in het elftal met op andere plaatsen meer dan voldoende voetbalvernuft en speelde tussen 1968 en 1972 een flinke erelijst bij elkaar.

Na zijn actieve loopbaan startte hij een weinig succesvolle carrier als trainer tot een hartstilstand in Zwolle hem fataal werd.

Laseroms was op 1 septemberr 1971, in een oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Lierse SK de eerste Nederlander die een gele kaart ontving.

In Rotterdam is een straat naar Laseroms vernoemd, in Roosendaal of Breda (nog) niet.

Volledig scherm
Laseroms (zittend, midden) als trainer van PEC Zwolle. © Archief BN DeStem
Volledig scherm
NAC in september 1962. Staand v.l.n.r.: Theo Laseroms, Jan van Hoogenhuizen, Adri Pelkmans, Kees Kuijs, Peter van der Merwe en Daan Schrijvers. Knielend: Wim Groenewegen, Kees Rijvers, Leo Canjels, Jacques Visschers en Hein van Gastel. © Archief BN DeStem

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
2'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
655 stemmen