Volledig scherm
Paul van den Goorbergh en Sander Scherff bij hun oranje bestickerde auto. 'Het wordt daar geen schoolreisje.'

Een jongensdroom gaat in vervulling, een reis van 11.500 kilometer in een oranje Nissan Patrol

PRINSENBEEK - Na maanden van voorbereiding vertrekken de zwagers Sander Scherff (41) en Paul van den Goorbergh (50) uit Prinsenbeek eind deze week naar Suriname. Daar staat hun Nissan Patrol klaar, het voertuig hebben ze vorige maand al laten verschepen.

Vrijdag gaan ze dan van start voor de Oranje Trophy, een tocht met veertien oranje voertuigen, van Suriname naar Rio de Janeiro. De Oranje Trophy reist elke twee jaar de wereld over om Nederlandse sporters te steunen tijdens voetbalkampioenschappen en Olympische Spelen.

De reis van 11.500 kilometer voert hen door acht landen, om bij het begin van de Olympische Spelen in Rio aan te komen. Een jongensdroom die in vervulling gaat, zeggen de mannen. Ze realiseren zich dat het geen ongevaarlijke trip is. ,,Met name in Suriname en Brazilië moeten we heel voorzichtig zijn. We rijden dwars door het Amazone-gebied, met zelfs een stuk van duizend kilometer zonder dorpjes.”

Juist dat onverwachte heeft de mannen dit avontuur ingezogen. „Back to basic, niet meer de sleur van alledag. Even niets moeten, alleen zorgen dat je ’s avonds het kamp bereikt.

Lees meer in BN DeStem van woensdag 22 juni.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
24 stemmen