Volledig scherm
GelreDome © Hans Broekhuizen/DG

Een grote denderende menigte voor West-Brabantse musici

ARNHEM - Meer dan honderd talenten uit de regio traden zaterdag op in evenementencomplex GelreDome in Arnhem. Singer-songwriter Sam Knoop uit Geertruidenberg, Koninklijke Harmonie de Eendracht uit Raamsdonksveer en The Young Stage Band knalden voor een goed gevuld stadion tijdens Coop in Concert.

De artiesten vormden samen met Muziekvereniging 'Switch’ en de SOD kapel een 100 man tellend orkest. “Het was echt een unieke ervaring. Iedereen was enorm onder de indruk”, vertelt Antonie Vissers (50) uit Raamsdonksveer. Hij coördineert de optredens van harmonie ‘de Eendracht’, die 50 muzikanten voor het gelegenheidsorkest leverde. De samenstelling trad op tussen optredens van onder andere Roel van Velzen, Jeroen van der Boom en Ronnie Flex.

“Veel groter als het Gelredome kan het in Nederland bijna niet. Als je op het podium staat, realiseer je je niet hoe immens groot het is. Dat zie je pas als je achteraf tussen het publiek gaat staan”, vervolgt Vissers. “Het was gewoon één grote denderende menigte.” Het gelegenheidsorkest snakt naar meer. “Al moeten we realistisch zijn. We hebben er nu veel geluk mee gehad dat we gevraagd zijn.”

De 21-jarige singer-songwriter Sam Knoop uit Geertruidenberg mocht onder begeleiding van deze formatie twee nummers vertolken. Zo ook het nummer ‘t Dondert En Het Bliksemt van de oer-Brabantse Guus Meeuwis.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (38%)
312 stemmen