Volledig scherm

Een eeuw lang vrouwen in café In den Veehandel in Wouw

WOUW -  Op 31 juli 1916 kocht Frans Ansems het pand op Markt 30 in Wouw, hij vestigde er een bakkerij en herberg. Ansems had meer bezigheden als handelaar in onroerend goed, dus tijd voor de herberg had hij niet. Zijn vrouw kwam achter de toog te staan.

Het zou exemplarisch worden voor vier achtereenvolgende generaties, waarbij keer op keer de vrouw het café bestierde. Dochter Marie Gerritsen-Ansems was de eerste, gevolgd door haar dochter Dora Gerritsen die van haar 12de tot haar 72ste de pintjes tapte.

Mariëtte Dekkers was de vierde en laatste in de lijn van de familie Ansems. Mariëtte verkocht de zaak vorig jaar aan Frenk Theuns.

Het café kende vele hoedanigheden. "Dansen bij de Gerrit was vroeger een begrip. Dat gebeurde in de boerenschuur achter het café, waar nu de feestzaal staat. De varkens moesten naar buiten en alles werd schoongemaakt voor de gasten. Uit de hele regio kwamen ze op de fiets om te gaan dansen.

Later hebben we 40- en 50-jarige bruiloften gehad van mensen die elkaar hier hadden leren kennen", weet Dekkers. Muziek was er van livebands als de Lucky Stars en de Wouwse Jolly Stars. De bakkerij diende tijdens deze avonden als garderobe.

Lees woensdag meer in BN DeStem

Poll

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
946 stemmen