Volledig scherm
Studenten Game Architecture and Design aan de NHTV in Breda. Volgens het UWV heeft bijna een op de drie van hen anderhalf jaar na afstuderen nog steeds geen baan. foto ramon mangold/ Pix4Profs

Een derde van afgestudeerden game-opleiding NHTV is werkeloos

BREDA  - Bijna een op de drie studenten die een opleiding Game Architecture and Design aan de NHTV in Breda hebben gedaan is na anderhalf jaar nog steeds werkloos.

De cijfers die uitkeringsorganisatie UWV afgelopen week heeft gepresenteerd liegen er niet om: 31 procent van de studenten Game Architecture and Design zit anderhalf jaar na afstuderen nog steeds zonder baan. Er is in heel Nederland geen opleiding die zó slecht scoort. Leidt de NHTV op voor werkloosheid?

Nee, zegt woordvoerder Harrie van Elderen "Het is geen lekkere score. Dat trekken we ons vanzelfsprekend aan. Toch hebben wij met de game-industrie afgestemd hoeveel en welke studenten er nodig zijn. Daarom hebben we ook een numerus fixus: elk jaar laten we maximaal tweehonderd studenten toe, terwijl we zo'n achthonderd aanmeldingen hebben."

"Waar geen rekening mee is gehouden, is dat veel van onze afgestudeerden in het buitenland aan de slag zijn gegaan", gaat Van Elderen verder. "Die zie je niet terug in het onderzoek, want hen is niks gevraagd. Het hele buitenlandverhaal is niet meegeteld. Daarnaast zijn er veel studenten die een eigen startup beginnen. Wij zien dat zij het werk op dit moment amper aan kunnen, zo druk is het met opdrachten."

Lees zaterdag het hele interview in BN DeStem.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
120 stemmen