Volledig scherm
Carolina Borges en Geert Rutten zoeken een stamceldonor voor hun doodzieke dochtertje Ana Elena. © Marcel Otterspeer / het fotoburo

Een dag vol verrassingen voor Ana Elena (2) na maanden van ziekenhuisbezoeken

BREDA - Na maanden en maanden van ziekenhuisbezoeken, bloedtransfusies, een beenmergtransplantatie en alle bijkomende angst, spanning en stress, was er afgelopen zaterdag even een dag van lol en ontspanning voor Ana Elena en haar familie.

Stichting De Opkikker nam de tweejarige Ana Elana, haar zus Maria Luisa (6), papa, mama en oma mee op een dag vol verrassingen. 

Twee vrijwilligers van de stichting haalden het hele gezin ’s morgens thuis op. Bij de eerste stop van de ochtend wordt het gezin opgewacht door vrienden. Samen worden er in een Bredase muziekstudie enkele liedjes opgenomen op cd. Aangevuld met een verhaaltje, voorgelezen door Ana Elena’s vader. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, luidt de intrigerende titel van het boek.

Voor tussen de middag, als Ana Elena even gaat slapen, is er een heuse pipo-wagen geregeld. En terwijl zij slaapt, worden oma en mama verwend met een pedicure. Stichting De Opkikker betrekt het hele gezin bij een opkikkerdag. De filosofie erachter is dat niet alleen het zieke kind behoefte heeft aan dag om even uit de sores te zijn, ook het gezin er omheen verdient volgens de stichting af en toe even een moment van ontspanning.

,,Heerlijk,” zegt moeder Caroline Borgers. "Even nergens aan hoeven denken en gewoon genieten.” Ana Elena kreeg in februari 2015 de diagnose acute leukemie.

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
Ana Elena © Martijn Schraven

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
517 stemmen