Volledig scherm
In de ecotunnel bij Mattemburgh staat als gevolg van de forse regenval een laag water. "Wel vijftien centimeter. Hier komt geen dier doorheen", aldus Ludo Veraart. foto chris van klinken/pix4profs

Ecotunnel Hoogerheide vol met water: 'Dieren kunnen er niet in'

HOOGERHEIDE - 'Het is gewoon een drama op dit moment." Ludo Veraart uit Bergen op Zoom wijst op de uitgang van de ecotunnel aan de Antwerpsestraatweg, net op het grondgebied van Hoogerheide.

De tunnel, die de natuurgebieden Zuidgeest en Mattemburgh met elkaar verbindt, staat vol met water, zo'n vijftien centimeter. "Als er al dieren door deze tunnel kwamen, wat toch de bedoeling is, dan doen ze dat al een tijdje niet meer. Ze kunnen er niet meer in. En dat terwijl de hele operatie negen ton heeft gekost."

Volgens de Bergenaar, die een paar honderd meter verderop in de Antwerpsestraatweg woont, staat het regenwater al een poosje in de tunnel. "Een week of drie geleden begonnen de grote hoosbuien. Een week geleden stond het nog iets hoger dan nu, zo'n twintig centimeter. Maar droog wordt het niet."

Veraart legt uit waarom: "Kijk, door de regen zijn er drempels van slib ontstaan. Die houden het water nog meer binnen. In de tunnelbuis is geen afwateringsysteem gemaakt, dus het water kan geen kant uit."

Heeft de gemeente Woensdrecht hier wel weet van?, vraagt hij zich af. "Ja, hoor", antwoordt wethouder Hans de Waal desgevraagd. "En we gaan er ook iets aan doen. Alleen lijkt me de bewering van meneer Veraart dat het al drie weken gaande is, iets overdreven."

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
127 stemmen