Volledig scherm
De hele dag door kregen zowel de Rucphense Heimolen als molen De Hoop in Sprundel (foto) volop aanloop. Ook voor de activiteiten in en rond de molens was veel interesse. © Peter van Trijen/het fotoburo

Echtpaar Tak stopt project Heimolen in Rucphen

RUCPHEN - Harrie en Colinda Tak zijn per direct gestopt met hun ambitieuze plannen rond De Heimolen in Rucphen. Dat besluit hebben zij tijdens de pinksterdagen genomen omdat het te lang duurt voordat de gemeente Rucphen de molen overdraagt aan het echtpaar.

Een onderdeel van hun plannen was de bouw van een ruimte voor lichte horeca. Mensen met een beperking zouden het voorbereidende werk gaan doen voor de verkoop van zelfgemaakte producten in de winkel bij de molen.

De gemeente Rucphen blijft nu eigenaar van de molen. Wethouder Cees Evers sprak dinsdag de hoop uit dat het echtpaar zich nog bedenkt, maar daar wil Harrie Tak niets van weten.

Lees woensdag meer in BN DeStem

  1. LIVE | Coronavirus bereikt na 2800 doden ‘cruciaal moment’, NOS komt met extra uitzendingen
    82000 mensen besmet

    LIVE | Coronavi­rus bereikt na 2800 doden ‘cruciaal moment’, NOS komt met extra uitzendin­gen

    Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Europa en komt ook dichter en dichterbij Nederland. Gisteren werden de eerste besmettingen in Noorwegen en Griekenland geconstateerd, vandaag meldt Denemarken zich met het eerste virusgeval. Ook het aantal besmettingen in Duitsland groeit. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.

Poll

Al die aandacht voor het coronavirus is volkomen terecht: je kunt niet voorzichtig genoeg zijn

Al die aandacht voor het coronavirus is volkomen terecht: je kunt niet voorzichtig genoeg zijn

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
1267 stemmen