Volledig scherm
© Thinkstock

Echte kermis Ulicoten werd afgelast, alternatieve minikermis trekt meer bezoekers dan ooit

ULICOTEN – Pas twee-en-een-halve week geleden zegde ook de exploitant van de botsautootjes de kermis van Ulicoten af. Reden van afzeggen: men zag er geen brood meer in. In allerijl werd een alternatieve minikermis georganiseerd. Deze minikermis trok meer bezoekers dan ooit.

Natuurlijk worden de échte kermisattracties, zoals de botsautootjes en een schiettent, wel een beetje gemist. Maar: “Toch is het net zo leuk als altijd. We zijn met negen kinderen hierheen gekomen, wat het extra gezellig maakt”, vertelt de 12-jarige Bram de Vos uit Alphen.

De jongste kinderen lijken zich sowieso goed te vermaken: de wachtrij voor de bescheiden draaimolen wordt ’s middags dermate lang, dat besloten wordt dat er twee kinderen in een karretje mogen zitten in plaats van één. Ook bij de grabbelton en het ballengooien staan wachtrijen, alleen bij de steppenrace en de kruiwagenringsteekwedstrijd blijft het stilletjes.

De minikermis huist dit jaar op het voorplein van Dienstencentrum Ulicoten, dat de kermis samen met Stichting ’t Dorpshuis organiseert. Dus weg van de dorpskern, maar op een rustige, veilige plek.

Lees maandag meer over de minikermis in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen