Volledig scherm

Dwars door West-Brabant over de Mark - Extra vaarten!

Dwars door West-Brabant over de Mark​


Vertrek: 10.00 uur bij De Zilvermeeuw, Biesboschweg 2 in Drimmelen.
Maandag 13 juni - UITVERKOCHT
Dinsdag 14 juni - UITVERKOCHT
Woensdag 15 juni - UITVERKOCHT
Zaterdag 18 juni - UITVERKOCHT
Woensdag 22 juni - UITVERKOCHT
Donderdag 23 juni - UITVERKOCHT
Dinsdag 28 juni - UITVERKOCHT
Donderdag 30 juni - UITVERKOCHT
Dinsdag 5 juli - UITVERKOCHT
Donderdag 7 juli - UITVERKOCHT
Vrijdag 8 juli - UITVERKOCHT
Donderdag 14 juli
Kosten: € 39,95 p.p.

BN De Stem Club kiest opnieuw het ruime sop met rondvaartbedrijf De Zilvermeeuw. Deze keer maken we een mooie en afwisselende tocht over de rivier de Mark door heel West- Brabant.

Na het succes van de historische WO II tocht in de Biesbosch op 5 mei, gaat BN DeStem Club opnieuw ‘in zee’ met De Zilvermeeuw. De rederij in Drimmelen heeft ieder jaar een nieuwe dagtocht op het programma, vertelt eigenaar Adriaan Schuller. “Dit jaar is de keuze gevallen op ‘een rondje Mark’.

We zijn altijd bezig met nieuwe routes en arrangementen. Over een route op de Mark hebben we al langer nagedacht, omdat die dwars door West-Brabant stroomt. Maar we varen ook over de Dintel, het Volkerak en het Hollands Diep. En we zien onderweg hele verschillende landschappen. Vooral daarom is deze tocht een hele leuke belevenis. De kapitein vertelt onderweg allerlei wetenswaardigheden over het gebied.”

Afwisselend
Schuller heeft een zeer afwisselende route uitgestippeld. “Het vertrek is gepland op dinsdag 14 juni en donderdag 23 juni om 10.00 uur aan de Amer in Drimmelen. Uiteraard is er voor de gasten eerst koffie met appelgebak. Dan varen we naar de Marksluis in Oosterhout. We gaan door de schutsluis de Mark op.

Vervolgens komen we langs Breda, Terheijden, Zevenbergen, Standdaarbuiten, Stampersgat en Dinteloord.” Bij Dintelsas vaart het schip via de sluis het Haringvliet op. “We varen een stukje stroomopwaarts en komen dan bij de drukste sluizen van Europa: de Volkeraksluizen. Hier gaan we schutten en komen dan langs Willemstad, de havens van Moerdijk en de Moerdijkbruggen. Vervolgens zetten we weer koers richting Drimmelen.”

Lunch
Uiteraard is er onderweg voor BN DeStem Club-leden ook een uitgebreide scheepslunch aan boord. Schuller vertelt: “We serveren onder meer soep, broodjes en salade. En ’s middags gaat de bemanning rond met warme snacks. Want we zijn in totaal wel zeven uur onderweg.

Helemaal exact kunnen we de duur niet voorspellen want we zitten met wachttijden bij de sluizen.” Maar in het onvoorspelbare zit ook juist de aantrekkelijkheid van deze nieuwe tocht, legt reder Schuller uit. “Wij varen natuurlijk al jaren door dit gebied. Maar nu hebben we echt een mooie nieuwe route samengesteld. We varen langs prachtige rustige natuur en zien grote vrachtzeeschepen en industrie. Het zal in ieder geval een hele mooie belevenis worden.”

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen