Volledig scherm
Claudia Koole in de historische bibliotheek van Tivoli in Oudenbosch waar haar film wordt vertoond. foto Peter van Trijen/Pix4Profs

Duurzaamheidsfilm over liefde

OUDENBOSCH - Het is hét onderwerp van zowat alle popliedjes, veel boeken en films gaan erover en in bijna alle opera's wordt er tot op het hoogste niveau mee geworsteld: de liefde. Ook Claudia Koole (45, Kruisland) liet zich inspireren door het universele thema en maakt de korte film Zonder liefde is alles zinloos, opgenomen in Oudenbosch en omgeving. 

In haar korte film combineert de Kruislandse twee interessevelden waarin ze werd geschoold: geesteswetenschappen en scenarioschrijven.

Koole koos in 2007 na een ambtelijke carrière voor het zzp'erschap. "Ik richtte een bedrijf op dat twee poten heeft: uitvaartwerk en een schrijf- en filmbureau. Met film kun je álle zintuigen prikkelen. Dat spreekt me aan."

Het liefst zou ze scripts schrijven voor films of series van de NPO, maar ze weet, daar kom je heel moeilijk tussen. Voorlopig is er Zonder liefde is alles zinloos, die ze zelf omschrijft als 'een duurzaamheidsfilm'. "Liefde is de meest duurzame eigenschap in een mens. Vanuit kracht en passie kan elk mens iets neerzetten voor de lange termijn. Deze film is een statement. Wie je ook bent: iedereen voelt passie op zijn eigen manier en dat is prima, zolang je geen schade aanricht aan anderen."

Voor de West-Brabander zitten er aardig wat herkenbare beelden in, zoals de kerk van Kruisland en het arboretum in Oudenbosch, waar de hoofdscènes tussen een vader en een zoon en twee discussiërende priesters zijn opgenomen. De discussie gaat over de vraag of Jezus en Maria Magdalena getrouwd waren. "Ik wil daarmee aangeven dat er tegenstellingen zijn, maar als je altijd gelijk wilt hebben, leidt dat tot problemen, ook binnen de kerk en dat is jammer. Leef vanuit je beste kunnen, sluit niemand uit en oordeel niet. Dat is mijn boodschap."

De film is te zien zondag 11 en zondag 18 september om 13.00 en 17.00 uur in de historische bibliotheek van Tivoli in Oudenbosch. En op 17 september in het Chassé Theater Breda tijdens het Festival Korte Film.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen