Volledig scherm

Dutax en Segeren: alarm in Drimmelen over banenverlies

DRIMMELEN - Het faillissement kort na elkaar vanr twee grote bedrijven in de gemeente Drimmelen, baart de politiek grote zorgen. Begin augustus ging metaalbedrijf Segeren uit Made failliet; daar werken 31 mensen.

Twee weken later stonden 250 personeelsleden van taxibedrijf Dutax uit Hooge Zwaluwe op straat.

Komende maandag staat het grote verlies aan banen bovenaan de agenda van het college.

"Dit zijn zeer verontrustende berichten" vindt VVD-leider Tim Simons. "Het gaat om hartstikke veel mensen. Hoeveel precies weet ik niet, want er wordt nog gepraat over een doorstart, maar ze komen allemaal uit onze eigen gemeente en de regio."

Simons wil dat het college zo snel mogelijk in actie komt en desnoods een 'team' vormt dat deze mensen zo snel mogelijk weer aan een baan kan helpen. Ook vraagt hij of de wethouder 'persoonlijk' contact wil leggen met de getroffen bedrijven. Maar dat was de wethouder economische zaken, John van Oosterhout al lang van plan. Van Oosterhout: "Het is verschrikkelijk wat er gebeurt. Natuurlijk ga ik op bezoek bij die bedrijven. Alleen kan ik zelf geen oplossing forceren. "

Curator Jan Verwiel bekijkt nog een mogelijke doorstart van Segeren Metaalwerken, zei hij gisteren. Hij verwacht hierover op zeer korte termijn duidelijkheid.

Over Dutax zegt curator Ernst Butterman dat er 'een goede kans is op een doorstart'.

Lees morgen meer in BNDeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
130 stemmen