Volledig scherm
© Thinkstock

Dure auto's afgepakt wegens witwassen crimineel geld in Breda

BREDA - Het zogenoemde integraal afpakteam van de politie heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober twee auto’s in beslag genomen in Breda. De Mercedes A Klasse en Volkswagen Passat CC van een 25-jarige Bredanaar en zijn partner werden in beslag genomen op verdenking van het witwassen van geld.

Op 3 februari van dit jaar nam het afpakteam al een Mercedes C63 AMG ter waarde van circa 40.000 euro en ruim 5.000 euro aan contant geld van dezelfde man uit Breda in beslag. In Drunen werd toen ook nog een Porsche Cayenne van de man in beslag genomen. In de tussentijd vond financieel onderzoek plaats en bleef de verdenking van witwassen staan.

Crimineel geld
Het integraal afpakteam is een team van medewerkers van de politie, belastingdienst, gemeente en de FIOD: de opsporingsdienst van de belastingdienst. In samenwerking proberen zij zo veel mogelijk crimineel geld en vermogen af te pakken via strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke weg.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
127 stemmen