Volledig scherm
"Het doet wel wat met me", zegt Larissa, "dat er zoveel mensen achter me staan."

Duizenden tekenen voor Larissa die nooit in Armenië was, maar er wel naar 'terug' moet

BERGEN OP ZOOM -  Dat ze eigenlijk best moe is, laat ze aan niemand zien. De 14-jarige Larissa Soeprigian uit Oud-Vossemeer lijkt stevig in haar schoenen te staan, ondanks alle camera's die maandagmiddag onder haar neus geschoven werden.

Het besluit van staatssecretaris Dijkhoff om de leerlinge met haar broertje en moeder naar Armenië te sturen, het land waar haar moeder vandaan komt, maar waar Larissa zelf nog nooit is geweest, heeft heel wat losgemaakt in het hele land.

Nadat vrijdag op Larissa's school in Bergen op Zoom, 't Rijks, het besluit van Dijkhoff bekend werd, begonnen twee leerlingen meteen met een petitie op Facebook. Rector Leon de Rond zelf begon met een petitie op papier.

Inmiddels zijn er al bijna 5.000 handtekeningen binnen. "Die uitzetting mag niet gebeuren", concludeerde De Rond gistermiddag nog maar eens. "Een meisje dat hier haar hele leven woont, kun je toch niet zomaar naar een voor haar vreemd land sturen?"

Larissa heeft gisterochtend in alle klassen van 't Rijks haar verhaal verteld.

"Zelfs mensen die een sterke mening hebben over vluchtelingen, zag ik nu van gedachten veranderen", vertelt ze. "Best fijn, want stiekem was ik bang voor reacties van sommige schoolgenoten. Dat zoveel mensen achter me lijken te staan, doet wel wat met me."

De Rond en de rest van het schoolbestuur maken zich komende dagen nog hard om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen.

Donderdag wordt dit alles persoonlijk afgegeven aan de staatssecretaris. "We zullen zien of hij net zo dapper is als Larissa", concludeert De Rond vastberaden. "We laten dit niet zomaar gebeuren."

Live Voetbal

home logo PSVPSV
71'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
939 stemmen