Volledig scherm

Duizenden handtekeningen voor behoud vijf buurthuizen

Rucphen De petitie tegen de bezuiniging van een ton op het sociaal cultureel werk in de gemeente Rucphen is getekend door 3.600 inwoners. De vijf besturen van de SKW's (Sociaal Cultureel Werk) begonnen begin maart met een handtekeningenactie.

Zij vrezen dat de gemeentelijke bezuiniging het voortbestaan van de buurthuizen in de plaatsen Sprundel, Rucphen, Schijf, Sint Willebrord en Zegge in gevaar brengt. De petitie 'Red ons buurthuis' is deze week geteld en gebundeld. Volgens een SKW-woordvoerder hebben gesprekken met de Rucphense politiek tot nu toe niets opgeleverd. "Daarom gaan we door met onze actie. Tot eind juni kan de petitie worden ondertekend. Daarna zullen we het handtekeningenpakket overhandigen aan de burgemeester. We hopen dat de raad het besluit terugdraait, we blijven strijdvaardig tot het einde."

De vijf SKW-besturen zien niets in de vier scenario's die de gemeente begin dit jaar heeft geschetst om tot de forse kostenbesparing te komen. Daarbij kondigde wethouder Cees Evers aann om het aantal van drie agogen terug te brengen naar één persoon voor de hele gemeente als de SKW's het onderling niet eens worden. De SKW's zijn hier tegen en blijven vinden dat de ton bezuiniging van tafel moet. "De vijf dorpshuizen moeten de spil van de maatschappij blijven."

Met name het buurthuis in Sprundel (De Trapkes) verkeert in financiële moeilijkheden. SKW Sint Willebrord overweegt om gemeenschapshuis De Lanteern meerdere uren per dag te sluiten.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
567 stemmen