Volledig scherm
Presentator Cornald Maas (tweede van rechts) in gesprek met kunstenaar Loek Grootjans (links), Axel Ruger van Van Gogh Museum (tweede van links) en Lieven Segers. © Joyce van Belkom/het fotoburo

Druk bezocht eerbetoon aan Vincent van Gogh in Zundert

ZUNDERT - Salon Van Gogh, een eerbetoon aan een van ’s werelds meest invloedrijke kunstenaars, trok woensdagavond in Zundert een volle zaal van het Van GoghHuis. Zo’n 150 bezoekers kregen een aantrekkelijk programma voorgeschoteld, aan elkaar gepraat door Cornald Maas en Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum Amsterdam.

Rode draad door het programma was de band tussen Brabant en de in Zundert geboren Van Gogh. Kunsthistorica Rebecca Nelemans ging in op het belang van de provincie voor Van Goghs ontwikkeling als mens en als kunstenaar.

De jonge kunstenaars Nel Aerts en Lieven Segers bespraken hoe Van Gogh hen nu inspireert. Een bijzonder en humorvol betoog was er van conceptueel kunstenaar Loek Grootjans, die voor het Van GoghHuis een paviljoen voor de schilder inrichtte met daarin sporen van zijn leven.

Gedeputeerde Henri Swinkels ging ten slotte in op de waarde en de toekomst van Van Goghs erfgoed voor de provincie en de rest van de wereld.

Poll

Ik volg elke quiz op televisie.

Ik volg elke quiz op televisie.

  • Eens (6%)
  • Oneens (94%)
791 stemmen