Volledig scherm
© Archieffoto

‘Drugspand’ in Steenbergen hoeft voorlopig niet dicht

BREDA/STEENBERGEN - De bewoonster van een appartement aan de Lindenburghlaan in Steenbergen mag daar voorlopig blijven wonen. Dat heeft de rechter in Breda gisteren bepaald. Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen wilde de woning sluiten nadat er in juni drugs zijn aangetroffen.

De moeder van twee kinderen, acht en twaalf jaar oud, had bezwaar gemaakt tegen die sluiting. Omdat dat pas in oktober behandeld wordt bij de gemeente, was er gisteren alvast een zaak bij de rechtbank. Omdat de rechter in haar voordeel besloot, kan ze de komende maanden in haar appartement boven de Albert Heijn blijven wonen.

De zaak kwam aan het rollen nadat de politie in juni de 41-jarige ex van de vrouw aanhield in een woning aan de Pelsendijk in De Heen. Daarbij is een hennepkwekerij aangetroffen. De politie is daarna in het appartement gaan kijken en vond daar ghb, cocaïne, heroïne en amfetamine. Het ging om kleine hoeveelheden, maar het was meer dan de toegestane gebruikershoeveelheid. Omdat het om harddrugs gaat, besloot de burgemeester de woning voor drie maanden te sluiten.
Volgens de advocaat van de vrouw, Kera Durdu, wist zij niet dat de drugs in het appartement waren. En handel vanuit het appartement achtte hij al helemaal niet bewezen. 

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
1129 stemmen