Volledig scherm
Dropfruit Duo's is grootste succesnummer Foto Cloetta

Drop & fruit ontmoeten elkaar in Roosendaal

ROOSENDAAL - De Cloetta-fabriek in Roosendaal is in de volksmond beter bekend als de 'Red Band'. Met de Dropfruit Duo's als grootste succesnummer; ruim 1 miljoen kilo wordt er elk jaar van dit snoepje geproduceerd. 

Ron van Tilborg (55) is als het ware de Willy Wonka van Roosendaal. Hij is de baas van de Cloetta-fabriek aan de Spoorstraat; in de volksmond beter bekend als 'de Red Band'. De Dropfruit Duo's zijn momenteel het grootste succesnummer. Maar aan de Spoorstraat worden nog veel meer soorten en merken snoep gemaakt.

Een rondleiding door de fabriek is logischerwijs omgeven met de nodige voorschriften rond veiligheid en hygiëne. Dus brillen en haarnetjes op, speciale jassen en schoenen aan en hop: als een soort van witte oempaloempa's de fabriek in.

Kwaliteit
Een bord met de tekst 'KWALITEIT: Onze klanten willen we terugzien, niet onze producten' illustreert het streven naar perfectie nog maar eens. Rondleidingen door het snoepjesdroomland van Cloetta zijn tamelijk uniek. Je krijgt er ook echt een 'Sjakie en de Chocolade-fabriek'-gevoel van. 

Historie
Historie is er in ieder geval genoeg. De fabriek in Roosendaal staat er sinds 1928 en begon als familiebedrijf onder leiding van 'meneer' Overwater. Inmiddels is het bedrijf in handen van het Zweedse concern Cloetta, maar die naam doet maar bij weinig mensen een belletje rinkelen. Zeg je 'Red Band', dan weet iedere Roosendaler wél waar je het over hebt.

Lees het hele verhaal woensdag in BN DeStem

Volledig scherm
© Cloetta

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1072 stemmen