Volledig scherm
© Thinkstock

Dronken passagier trekt spiegel van bus in Prinsenbeek: opgepakt na achtervolging met getuige

PRINSENBEEK - Een dronken passagier, die uit een bus in Prinsenbeek verwijderd was, heeft vrijdagavond uit woede de spiegel van die bus getrokken. Na een achtervolging, aangestuurd door een getuige, kon de 42-jarige man uit Zevenbergen worden aangehouden.

Vrijdagavond om vijf voor acht belde een buschauffeur naar de politie. In de bus was ze geconfronteerd met een dronken passagier. Hij viel klanten lastig en had de prullenbak omgegooid. Uiteindelijk had ze besloten dat hij de bus uit moest.

Op de Vianendreef heeft ze hem uit de bus gekregen gesteund door andere passagiers die ook riepen dat hij er uit moest. Toen ze de deur sloot werd de man erg boos. Hij sloeg enkele malen tegen de bus aan en uiteindelijk trok hij één van de spiegels van de bus af. Toen agenten ter plaatse kwamen was de verdachte al weggerend.

Behulpzame vrouw zet agenten op het goede spoor
Terwijl de agenten met de geschrokken buschauffeur stonden te praten kwam een vrouw aan rennen. Ze riep naar de agenten dat ze wist waar de verdachte liep. Ze opende het portier van de politieauto en ging op de passagiersstoel zitten en riep dat ze op moesten schieten. De agenten, blij met deze hulp, sprongen ook in de auto en op aanwijzing van de getuige reden ze weg.

Ze leidde de agenten dwars door de wijk heen en korte tijd later zagen ze de verdachte op de Schoolstraat lopen. De 42-jarige man uit Zevenbergen kon direct in de boeien geslagen worden. Hij is naar het bureau gebracht. De buschauffeur heeft aangifte gedaan.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
852 stemmen