Volledig scherm

Dronken automobilist neemt baby vriendin mee in Wernhout

WERNHOUT - Een dronken automobilist is woensdagavond rond 23.50 van de weg geplukt, terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Hij had bovendien een baby van 15 maanden, het kindje van zijn vriendin, meegenomen.

De politie kreeg woensdagavond de melding dat een dronken man met een baby in de auto was weggereden. De agenten zagen de auto rijden op de Wernhoutseweg. Het voertuig werd stilgezet.

Passagierskant
Aan de passagierskant stapte een man uit, een 31-jarige Pool. Hij verklaarde dat een vriend van hem had gereden, maar dat die was weggerend. De agenten hadden echter niemand zien uitstappen. 

Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken (630 ugl, waar 220 is toegestaan). Het was niet de eerste keer dat hij betrapt werd op rijden onder invloed. Dat was al twee keer eerder gebeurd. Zijn rijbewijs was al ingevorderd: hij mag tot 15 december 2016 niet autorijden. 

Baby
De baby die in de auto werd aangetroffen, bleek het kindje van zijn vriendin te zijn. Daarom werd er tegen de man naast rijden onder invloed ook ook een proces-verbaal opgemaakt omdat hij een kind onttrok aan het ouderlijk gezag. 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1295 stemmen