Volledig scherm
Een jonge ploeg filmmakers en acteurs maakte de film 'Regret', die gisteren vertoond werd in cultureel centrum De Schattelijn. Bij aankomst werden ze, gefilmd door Omroep Dimmelen. foto johan wouters/pix4profs

Dromen, durven, doen: Meiden uit Hooge Zwaluwe spelen in eigen film

GEERTRUIDENBERG - Hartsvriendinnen Imana Logger (14) en Pien Tilstra (12) deelden een droom om samen in een tv-serie of film te spelen. Gisteravond kwam die droom uit, omdat ze daar zelf voor gezorgd hebben.

In cultureel centrum De Schattelijn te Geertruidenberg vond de première plaats van de film Regret. Idee & Script: Imana Logger en Pien Tilstra, valt te lezen in de opening van de film.

In plaats van dromen, gingen de meiden uit Hooge Zwaluwe aan de slag en schreven hun eigen film. Daarbij lieten ze zich aanvankelijk inspireren door de tv-serie chica vampiro, waar ze beide fan van zijn.

Vervolgens zochten ze een partij die de uitvoering op zich kon nemen en kwamen uit bij Omroep Drimmelen.

Jeanne Caspers (Omroep Drimmelen): ,,Het eerste script telde 24 locaties en 57 scènes, inclusief vliegende vampiers. We hebben de meiden in een gesprek uitgelegd dat dit niet mogelijk was. We hebben toen voorgesteld dat ze een script zouden maken voor een korte film. Eerlijk gezegd dachten we: nu haken ze waarschijnlijk af.”

Maar dát deden de meiden dus niet.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen