Volledig scherm
© Ron Magielse/Pix4Profs

Drimmelen is na sluiting 't Klaverblad een dorp zonder school

DRIMMELEN - En toen was het echt voorbij. Na een logeerpartij op school en een gezamenlijk ontbijt is donderdagochtend de sleutel van basisschool ’t Klaverblad in Drimmelen voorgoed omgedraaid.

De school is gesloten en gaat na de zomervakantie niet meer open.

Ouders en dorpelingen zijn er niet blij mee. Blikken nog eens terug op de lange strijd die is gevoerd voor openhouden van het schooltje. Handtekeningenacties, brieven naar Den Haag – het mocht allemaal niet baten. In een (niet ondertekende) brief die rondgaat op het schoolplein, wordt de teleurstelling gekoppeld aan een verwijt richting burgemeester en wethouders. Want wat deden zij? Hoe sterk hebben zij zich de laatste jaren gemaakt voor behoud van het schooltje?

Zestien leerlingen namen gisteren voor eens en altijd afscheid van hun school. Zeven te weinig voor de 23 leerlingen die het ministerie van Onderwijs minimaal eist, willen scholen in aanmerking komen voor een rijksvergoeding. Zestien scholieren, twee leerkrachten en een onderwijsassistente: na de zomer stappen zij allemaal een andere school binnen. De eenheid is verbroken, iedereen inander gebouw.

En Drimmelen? Dat is voortaan een dorp waar geen school meer is.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen